Competitie

Belangrijke informatie over de competitie vind je hieronder. Is het je uit eindelijk nog niet duidelijk kijk dan op de NHV site of neem contact op met Saskia Westendorp.

Regelement

Hieronder vind je veel voorkomende regels en bepalingen. Voor een volledig overzicht van de spelregels en de regelgeving, kan je het beste de website van het NHV bezoeken.

Regelgeving
 Planning en organisatie

Speeltijden, wedstrijdbal, aantal spelers en andere attributen

Bekijk hier de overzichtstabel op de website van het NHV:

NHV Overzichtstabel

Aanvangstijden

Mocht het voorkomen dat, door welke oorzaak dan ook een team niet op de vastgestelde tijd gereed is om de wedstrijd te beginnen, beslist de official wat er gebeurd. Er wordt dan besloten of de wedstrijd alsnog op een later tijdstip mag plaats vinden of niet meer gespeeld mag worden.

Tenue

Er dient in het tenue (kleuren) gespeeld te worden, zoals deze bekend zijn bij het NHV. Mochten de kleuren met je tegenstander overeen komen moet het uitspelende team dient zorgen voor een ander tenue. De clubkleuren van alle teams zijn terug te vinden op de website van het NHV:

NHV Clubkleuren

Rugnummers

Rugnummers zijn verplicht bij de senioren en de jeugd t/m de D jeugd. De E en F jeugd mogen zonder rugnummers spelen.

Procedure weersomstandigheden

Wat te doen bij slecht weer? Bekijk de website van het NHV:

NHV slechte weersomstandigheden.

Ben je benieuwd waar je team staat? Waar de andere teams spelen dit weekend of benieuwd naar de uitslagen?

Kijk dan op : https://www.handbal.nl/competities/competitie/club/